Sorry als het jou, jullie niet bevalt

Laten we de roepers van het podium halen, en experten aan het woord laten over het klimaat’

Wijze woorden en perspectief in bovenvermeld artikel in Knack. Het gaat inderdaad om experten. Hoog opgeleiden. Specialisten ter zake. Wereldtop in hun vakgebied. En mensen, zoals jij en ik.

Politici, opiniemakers, twitterende trendwatchers pakken graag uit met de noodzaak aan innovatie, klagen de braindrain aan, dwepen met de nieuwe technologieën. En tot daar hebben ze gelijk. Maar wat een wetenschapper vindt – “vinden” in de betekenis van ontdekken of aantreffen – is dan maar zo. Is dan een feit. Waar we het moeten mee doen en dus niet eerst herschrijven in politieke taal van evenwichten en haalbaarheden.
Ze kunnen niet ontvinden wat ze ontdekt hebben.

En dat Anuna, Kyra en Youth for Climate naïef zijn. Ja, een beetje maar en dat beetje is goed. Naïef is trouwens ook synoniem van open-minded. En zo kunnen ze wonderen verrichten. Waar zijn wij volwassenen dan bang voor? Aan wie zijn we onze vastgeroeste betweterigheid verplicht? Toch niet aan georkestreerde evenwichten?

Daarom, laat de domino’s maar vallen. Graag onder begeleiding van experten en jonge open-minded wegwijzers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Staf Callewaert

    Dat gaat niet van zulk een opdracht te geven samen met zulk een beeld van het woud bij den herfst, dat maakt dat ik verzink in genot er van in plaats van te horen : dat woud zal je straks nooit meer zien, Staf.
    staf.callewaert@gmail.com

Geef een reactie