7.000

7.000 kilometer. Hoeveel is dat eigenlijk? Hoe ver is dat? Chili, zo’n immens lang smal land, meet nog maar 4.200 km. Dat heb ik vorig jaar in november met Alex & Agnes in Stockholm uitgezocht. Alex is van Chileense origine en vertelde over zijn Chili.
7.000 km ver reizen.
Met het vliegtuig zeker? Nee, dat gaat te snel.
Met de hogesnelheidstrein dan toch? Nee, die stopt te weinig.
Met de auto doe ik er professioneel ongeveer drie maanden over.
Hoe geraken we er dan?
Een bijzonder iemand zal het te voet doen: 7.000 km van Gent over Assisi en Rome naar Compostela.
route Jasmine 7.000 km
Jasmine Debels zal deugd hebben van de weg. De weg ligt open en vrij. Hier en daar een ontmoeting met nieuws van de dag, een thee of kom soep, een onderdak voor de nacht of schuilend voor de storm. Of gewoon een waarschijnlijk vertrouwde babbel na de openingsvraag Waar ga je naar toe?
Jasmine doet het niet voor zichzelf alleen. Na haar boek Als de buizerd me de weg wijst, wil Jasmine nog meer steun voor ALS verzamelen. Omdat ze de ziekte van dichtbij heeft gezien en er een goeie vriendin aan heeft verloren. En de wereld is klein, want iemand van mijn familie is bevriend met de dochter van die gestorven vriendin.
Als de buizerd me de weg wijst

Jasmine’s wens is met 7.000 km stappen 7.000 euro te verzamelen.

Welja, waarom zou dat niet kunnen lukken? Ik kan niet anders dan terugdenken aan die sponsortochten uit mijn en ons aller jeugd. Voor een variatie van goede doelen. Ik denk dat we toen meer afstand hadden kunnen doen. Maar misschien moesten we vóór het donker binnen zijn. Maar we zijn groot nu.

En Jasmine is onderweg, 7.000 km lang. 7.000 euro? Ja, waarom niet?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie